Blog

Waarom technisch beheer onmisbaar is voor de voortgang van uw business

Voor uw business is het essentieel dat kritieke systemen in de lucht blijven. Dit is afhankelijk van veel factoren. Een belangrijke factor is dat de systemen, hardware en software, op een recent patch level draaien. Dit wordt gedaan in het zogenaamde ‘technisch beheer’. Dit technisch beheer is specialistisch werk. In deze blog gaan we in op het belang van technisch beheer voor uw organisatie.

Houd uw IT-omgeving gezond met technisch beheer

Updates van vendoren hebben in veel gevallen te maken met de beschikbaarheid en veiligheid van het systeem. Ze raken de kern van uw IT. Daarnaast is een up-to-date omgeving niet alleen nodig voor een veilig en stabiel systeem, maar ook belangrijk als u een storing bij een vendor aanmeldt. Wanneer zij signaleren dat het patch-level van het systeem onvoldoende is, wordt u in veel gevallen niet geholpen. Het belang van preventief onderhoud is daarom niet te onderschatten; het zorgt ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen staat.

Het belang van de juiste kennis voor technisch beheer

Met technisch beheer wordt gecontroleerd wat het huidige patch level is en wordt het vergeleken met de geadviseerde patch levels. Hierbij moet de juiste volgorde worden vastgesteld, want het updaten van het ene component kan gevolgen hebben voor het andere. Met andere woorden, de compatibiliteit van de verschillende patch levels van de verschillende componenten moet worden vastgesteld. Daarnaast is het belangrijk om vooraf te onderzoeken of het updateproces downtime vereist of niet. Op die manier weet u of het invloed heeft op uw organisatie en kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de update buiten kantoortijden uit te voeren.

Wanneer de benodigde kennis of tijd binnen uw organisatie onvoldoende aanwezig is, doet u er goed aan een externe partner te zoeken die het technisch beheer voor u uitvoert. Deze partner kan deze complexe operaties voor u uit handen nemen. ExtraVar kan vaststellen wat er moet gebeuren om de omgeving weer up-to-date te krijgen en kan de updates ook voor u uitvoeren. In een adviesrapport leggen wij vast wat er precies moet gebeuren en u kiest vervolgens de gewenste aanpak. Ook bepaalt u zelf hoe vaak wij het technisch beheer voor u uitvoeren. Wanneer u dit contractueel met ons vastlegt, doen wij één of meerdere update-rondes per jaar.

Meer weten over technisch beheer en de ExtraVar Managed Services? Neem dan contact op met onze experts via 079-3612933 of info@extravar.nl.

Meer weten over de ExtraVar Managed Services? Neem dan contact op met onze experts via 079-3612933 of info@extravar.nl.

Kennisbank

Alle blogs & resources