Blog

Waarom kiezen voor ExtraVar Managed Services?

Om de continuïteit en veiligheid van uw IT-omgeving te garanderen, heeft uw systeem voortdurend monitoring en onderhoud nodig. Dit kan complex zijn en veel tijd kosten, terwijl u zich graag wilt focussen op uw applicaties en gebruikers. In dat geval bieden de Managed Services van ExtraVar uitkomst.

Door de Managed Services van ExtraVar kan uw IT-team zich richten op gebruikers en functionaliteit, terwijl het onderhoud aan ‘de achterkant’ wordt uitbesteed aan de specialisten van ExtraVar. Met onze Managed Services kan dat zo uitgebreid als u zelf wilt. In deze blog zetten wij al onze diensten voor u op een rij, samen met de voordelen die zij bieden.

Servicedesk: stel uw vraag aan een specialist

De Servicedesk biedt uitkomst als u een vraag heeft over uw systeem, of als een incident heeft plaatsgevonden. Het grote voordeel van de Servicedesk is dat deze fungeert als ‘single point of contact’. Dat betekent dat vragen of incidenten voor andere IT-leveranciers, door onze Servicedesk in behandeling worden genomen en worden doorgestuurd naar de betreffende leverancier. Omdat de Servicedesk van ExtraVar de voortgang bewaakt, wordt u niet meer van het kastje naar de muur gestuurd. Onze Servicedesk is bereikbaar via telefoon, e-mail en het web.

Technisch beheer: houd uw systeem veilig en up-to-date

Bij het Technisch beheer neemt ExtraVar het onderhoud van uw systeem uit handen. Wij controleren de IT-omgeving periodiek en zorgen dat de patching up-to-date is. Dat is van belang om uw omgeving veilig en stabiel te houden. Het is ook van belang als er een storing plaatsvindt. Als u immers de storing aanmeldt bij uw vendor en het patch-level is niet up-to-date, dan wordt u veelal niet meer geholpen. Dergelijke patching kan complex zijn: een update op component A kan invloed hebben op component B en C. De juiste volgorde moet daarom worden bepaald. Daarnaast moet gecontroleerd worden of het patching-proces downtime oplevert of niet. Dit soort complexe operaties kan ExtraVar voor u overnemen, zodat u zich kunt focussen op uw business. In een adviesrapport leggen wij vast wat er precies moet gebeuren; u kiest vervolgens de gewenste aanpak. Ook bepaalt u zelf hoe vaak wij Technisch beheer voor u uitvoeren.

Operationeel beheer: houdt uw systeem gezond en functioneel

Bij het Operationeel beheer neemt ExtraVar de taken over die normaal gesproken door een beheerder worden uitgevoerd. Het gaat dan onder andere om operationele taken rondom printers, users, security, rechten en performance. Dat kan van afstand of on-site.

24×7 Stand-by: hulp buiten kantoortijden.

Als uw organisatie internationaal actief is, is het van belang dat uw systeem up-and-running blijft. Ook ’s nachts, als bijvoorbeeld iemand in een andere tijdszone toegang nodig heeft. Dit vangt u op met onze 24×7 Stand-by-service. Als het systeem down gaat, op welk tijdstip dan ook, kunt u ExtraVar onmiddellijk op de hoogte stellen. Iemand die uw omgeving goed kent lost het probleem vervolgens op. Het is daarbij van belang dat wij kennis hebben van de inrichting van uw systeem. Daarom bieden wij 24×7 Stand-by alleen aan in combinatie met andere ExtraVar beheer diensten.

ExtraVar: Managed Services van een ervaren partij met veel kennis

De vijf Managed Services van ExtraVar vullen elkaar aan, maar zijn ook afzonderlijk van elkaar af te nemen. Als u voor ExtraVar kiest, kiest u een ervaren partij met veel kennis van IBM, Intel en andere omgevingen. Wij zijn snel, wendbaar en klantgericht. ExtraVar heeft zijn diensten de afgelopen 20 jaar breed ontwikkeld over IBM Power, Windows Server en networking. Wij gaan uit van langetermijnrelaties en een hoge klanttevredenheid. Dat was de enige manier om de afgelopen 20 jaar succesvol te zijn en het is de enige manier om het nog eens 20 jaar te doen. Dat is wat we willen!

Meer weten over de Managed Services van ExtraVar? Bekijk hieronder de video!

Meer weten over de ExtraVar Managed Services? Neem dan contact op met onze experts via 079-3612933 of info@extravar.nl.

Kennisbank

Alle blogs & resources