Blog

Waarom kiezen voor de ExtraVar Power Cloud?

Maakt u gebruik van een IBM i-omgeving? Dan wilt u deze te allen tijde optimaal laten draaien. Maar het faciliteren van uw IBM i-omgeving wordt ingewikkelder. De onderliggende hardware groeit namelijk niet meer mee met de snelle technologische ontwikkelingen. Kennis over de systemen vloeit weg bij uw personeel en het in stand houden van de systemen vraagt torenhoge investeringen.

Uitwijken naar de cloud is een goede optie. IBM i draait echter niet zomaar in iedere omgeving bij iedere provider. Er is een oplossing: de Power Cloud van ExtraVar. In deze blog geven we vier redenen om voor deze cloudoplossing te kiezen:

1.      Kennis over uw omgeving

Uw organisatie beschikt over een IBM i-omgeving. Deze oplossing bestaat al meer dan 30 jaar en is in die tijd een betrouwbaar besturingsplatform gebleken. Maar de kennis van het systeem en de onderliggende hardware vloeit weg bij personeel. Technici met de juiste kennis gaan met pensioen, de jongere technici leren niet meer over deze legacy-oplossing. Zo is het lastig (en duur) om aan onderhoudspersoneel te komen met de juiste kennis. Er zijn simpelweg steeds minder mensen die er verstand van hebben.

Wanneer u gebruikmaakt van de ExtraVar Power Cloud, krijgt u hulp van onze specialisten. ExtraVar heeft  experts in huis die het beheer van IBM i van u overnemen. Zo kunt u deze tijd en energie besteden aan hetgeen dat echt het verschil maakt voor uw organisatie: innovatie.

2.      Niet zelf investeren

IBM i heeft de afgelopen decennia haar waarde dubbel en dwars bewezen. Wanneer de hardware aan vervanging toe is, staat u voor een belangrijke keuze. U wilt er toch nog een aantal jaar mee door, want er draaien bedrijfskritieke legacy-applicaties op. Denk aan het ERP-systeem, waar de organisatie al sinds jaar en dag gebruik van maakt.

ExtraVar biedt u met de Power Cloud een flexibel alternatief voor het investeren in nieuwe hardware. U neemt de benodigde capaciteit simpelweg af uit de cloud. Op deze manier gaat u van CapEx naar OpEx en kunt u eenvoudig op- en afschalen.

3.      State-of-the-art datacenters

De Power Cloud van ExtraVar is gebaseerd op de krachtige IBM Power Servers en is opgezet in betrouwbare, gerenommeerde datacenters in Amsterdam en Woerden. U huurt een partitie en maakt gebruik van de SLA die wij gezamenlijk afspreken. Zo weet u precies waar uw servers draaien en kunnen we u meteen van dienst zijn wanneer u aanvullende wensen heeft.

4.      Hogere beschikbaarheid

Als u de beschikbaarheid van de IBM Power Server wilt verhogen dan staan u een aantal forse investeringen te wachten. De ExtraVar Power Cloud is voorzien van alle technologie om de beschikbaarheid maximaal te verhogen. Met behulp van synchrone mirroring wordt de RPO tot een minimum gereduceerd. Met behulp van back-up tooling kan het back-up window van uw omgeving tot 0 gereduceerd worden.

Als IBM Power Partner met de hoogste status is ExtraVar al jarenlang dé IBM Power i-specialist in de Nederlandse markt. Meer weten over de ExtraVar Power Cloud? Download dan onze infographic “In 5 stappen naar de ExtraVar Power Cloud”.

Kennisbank

Alle blogs & resources