Blog

Waarom kiezen voor de ExtraVar Flex Cloud?

U kent de voordelen van applicaties in de cloud en u wilt met uw bedrijf de stap maken naar een cloud-omgeving. Als u op zoek gaat naar een geschikte oplossing, dan stuit u doorgaans op diensten als Azure (Windows) en AWS (Amazon). Deze omgevingen zijn zeer compleet, maar ook complex. Ze vereisen de juiste kennis om tot een werkbare configuratie te komen en onderhoud te plegen. Support van een ervaren partij is daarom al snel noodzakelijk. Dat kan kostbaar zijn. De ExtraVar Flex Cloud biedt u een gemakkelijk en betaalbaar alternatief.

ExtraVar Flex Cloud is een flexibele cloud oplossing voor server-omgevingen met Windows of Linux-operatings systems. Het biedt de mogelijkheid om snel en flexibel een kwalitatief hoogwaardige omgeving op te zetten. U krijgt daarbij dezelfde voordelen als grote cloud oplossingen. Denk aan de mogelijkheid tot het maken van een goede back-up, uitstekende apparatuur, disaster recovery, monitoring, en meer. Kortom: een kwalitatief hoogwaardige cloud tegen een betaalbare prijs.

De ExtraVar Flex Cloud is gebaseerd op premium Intel-based servers, in combinatie met Flash-storage. De omgeving is opgebouwd op basis van drie availability-zones in Tier3-datacenters in de Randstad.

De voordelen van de ExtraVar Flex Cloud

Wij geven u vijf belangrijke redenen om voor ExtraVar Flex Cloud te kiezen:

1. Zorgeloos in de cloud door uitbesteding van configuratie, migratie en het beheer

Bij het afnemen van ExtraVar Flex Cloud kunnen wij de inrichting en migratie voor u uitvoeren. Dat betekent dat u zich daar niet in hoeft te verdiepen. Daarnaast kunt u ExtraVar Flex Cloud aanvullen met onze Managed Services.

2. Flexibiliteit

Met ExtraVar Flex Cloud schaalt u uw omgeving gemakkelijk op, maar ook af. Naast het gebruik van servercapaciteit zijn additionele services beschikbaar, zoals high availability over verschillende availability-zones en back-up- en system management-services.

3. Financiering

Zoals u van een cloud-service mag verwachten, betaalt u naar gebruik. In plaats van zelf te investeren en af te schrijven, betaalt u een vast bedrag per maand.

4. Beschikbaarheid: 24/7

De ExtraVar Flex Cloud is hoog  beschikbaar, zodat u uw data en applicaties 24/7 kunt bereiken.

5. Security

De security is ingericht volgens ‘best practices’ en de toegang is beveiligd. Bovendien worden alle servers gescand op malware en het  gevreesde ransomware.

Een hoogwaardige cloud-omgeving tegen een betaalbaar tarief

De ExtraVar Flex Cloud is de ideale oplossing als u naar de cloud wilt migreren, maar een lastig traject en een complexe omgeving wilt vermijden. Het biedt u een kwalitatieve en overzichtelijke oplossing tegen een betaalbare prijs.

Meer weten over de ExtraVar Flex Cloud? Download dan onze factsheet “ExtraVar Flex Cloud: snel, flexibel en kwalitatief hoogwaardig”.

Meer weten over de ExtraVar Managed Services? Neem dan contact op met onze experts via 079-3612933 of info@extravar.nl.

Kennisbank

Alle blogs & resources