Blog

Waarom een servicedesk als 'single point of contact' onmisbaar is voor uw business

Wanneer u met een urgent IT-probleem zit, is niets zo vervelend als van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Om het pingpongen tussen verschillende leveranciers te voorkomen, is het belangrijk om een ‘single point of contact’ (SPOC) te hebben. De ExtraVar Servicedesk kan voor u fungeren als uw Single Point of Contact. In deze blog leggen we uit wat dat precies inhoudt en wat daar de voordelen van zijn.

ICT wordt steeds complexer door het ontstaan van vele afhankelijkheden tussen verschillende systemen. Dat heeft als gevolg dat de complexiteit van het beheer toeneemt. Wanneer u te maken heeft met meerdere leveranciers, vereist dat coördinatie. Een tijdrovende klus, die tot een gebrek aan overzicht kan leiden. Het is daarom fijn om één plek te hebben waar u met al uw problemen terechtkunt.

Voordelen ExtraVar Servicedesk als SPOC:

Duidelijkheid

Bij een probleem hoeft u geen waslijst van leveranciers en fabrikanten door te spitten, maar is er altijd één servicedesk waar u terechtkunt. Zij onderzoeken voor u hoe het verzoek opgelost moet worden. Dat geeft duidelijkheid en rust.

Kennis

De ExtraVar Servicedesk is niet alleen een doorgeefluik, maar heeft ook kennis van zaken. Het doel is om problemen zo snel mogelijk op te lossen en een gedegen en eenduidig advies te geven. Kennis van zaken is niet alleen technische kennis, maar het is ook weten welke partij een incident moet oplossen, en het maken van de vertaalslag naar u als klant. Onze Servicedesk heeft de beschikking tot een netwerk van partners en leveranciers om verzoeken snel op te pakken en te verhelpen.

Vertrouwd

Het is ook prettig om een technische partner te hebben die uw organisatie kent. Daarom is het aan te raden om niet alleen een beroep te doen op onze Servicedesk, maar ook voor andere IT-werkzaamheden – zoals monitoring en technisch beheer. Dat draagt bij aan een snelle afhandeling van problemen en verzoeken. Daardoor kunt u zich beter focussen op de doelen van uw organisatie, en hoeft u zich niet druk te maken over de onderliggende systemen.

De Servicedesk van ExtraVar fungeert als single point of contact voor al uw IT-verzoeken. Het maakt onderdeel uit van onze Managed Services, waar ook de diensten Technisch Beheer, Operationeel Beheer en 24×7 Stand-by service onder vallen. De diensten vullen elkaar aan, maar zijn ook afzonderlijk van elkaar af te nemen.

Als u voor ExtraVar kiest, kiest u een ervaren partij met veel kennis van IBM, Intel en andere omgevingen. Wij zijn snel, wendbaar en klantgericht. ExtraVar heeft zijn diensten de afgelopen twintig jaar breed ontwikkeld op het gebied van IBM Power, VMware, Windows Server en networking. Daarnaast gaan wij uit van lange termijn relaties en een hoge klanttevredenheid. Dat was de enige manier om de afgelopen twintig jaar succesvol te zijn en het is de enige manier om het nog eens twintig jaar te doen. Dat is wat we willen!

Meer weten over de Managed Services van ExtraVar? Bekijk hieronder de video, of neem contact op met onze experts via 079-3612933 of info@ExtraVar.nl.

 

 

Kennisbank

Alle blogs & resources