Storage Solutions

Solutions

Storage Solutions

ExtraVar helpt u om de beste Storage Solution voor uw organisatie te vinden. De hoeveelheid data neemt toe en dat stelt nieuwe eisen aan opslag binnen bedrijven en instellingen. Met een moderne Storage Solution garandeert u de veiligheid en beschikbaarheid van uw gegevens: in deze tijd twee essentiële factoren voor business-continuïteit. Op deze pagina leest u de mogelijkheden voor Storage Solutions.

Spinning disk, Flash en NVMe

De overgang van de traditionele ‘spinning disks’ naar flash biedt enorme voordelen in capaciteit en snelheid. Het reduceert ook de ‘storage footprint’ in het datacenter, wat betreft rack space en energiegebruik. SSD is inmiddels gemeengoed. De volgende stap is het gebruik van NVMe, waarmee latencies verder worden verlaagd. We zien intussen de eerste midrange systemen met NVMe op de markt.

Block based en File Based Storage

De traditionele block based protocollen zijn iSCSI en FC (Fiber Channel). Beide worden  veel gebruikt. FC  biedt superieure performance en stabiliteit. Dankzij de groei van ethernet naar 25 Gbps (en meer) kan met iSCSI ook een uitstekende oplossing gebouwd worden. Zowel IBM  als Dell zetten hun kaarten op block based storage. File based storage zien we beperkt terug in de back-office omgevingen: naast eenvoudige NAS systemen zien we alleen NetApp als enterprise speler op dat gebied.

Compressie, deduplicatie en encryptie

Het gebruik van Flash maakt technologieën mogelijk die met spinning disks nog veelal leiden tot onacceptabele performance karakteristieken zoals compressie en deduplicatie. Deze technieken leiden tot een sterke vermindering van het disk-gebruik. Hoeveel efficiency met deze technieken wordt bereikt  is afhankelijk van de aard van de data, bijvoorbeeld databases comprimeren heel goed en media files juist niet De uitvoering van de compressie zit traditioneel in de controller van de storage unit. Alleen IBM heeft disks waarbij de compressie engine in de disk unit is ingebouwd (de zogeheten FlashCore modules).

Encryptie op storage zien we nog niet veel in de markt, maar de interesse begint toe te nemen.  Op back-office storage omgevingen is dit met de technologie van vandaag goed te realiseren. Alle bekende storage-leveranciers hebben daar intussen hun oplossingen voor paraat.

Object Storage: oneindige data-opslag

Met Object storage kunt u vrijwel ongelimiteerde hoeveelheden data opslaan, terwijl deze gegevens goed doorzoekbaar blijven. Deze oplossing zien we veelvuldig om cloud-native workloads te ondersteunen en voor de back-up van data en data-archieven.

Wat is de beste Storage Solution voor uw organisatie?

Welke oplossing voor opslag past het best bij uw organisatie? Dat hangt af van uw eisen op het gebied van capaciteit, snelheid en beschikbaarheid. ExtraVar adviseert over de mogelijkheden voor uw business, met krachtige Storage Solutions van leveranciers als IBM, Dell en NetApp.

Meer weten over de Storage Solutions van ExtraVar? Neem contact op met een van onze experts.

Kennisbank

Alle blogs & resources

cloud Solutions
28 december, 2020

Introducing the new IBM FlashSystem 5000 range and the model 5200

IBM heeft een lange en productieve geschiedenis met de FlashSystem en SAN Volume Controller (SVC) storage solutions. Klanten profiteren al jaren lang van de hoge prestaties en vergevorderde functionaliteiten van…
Factsheet migreren naar de power cloud Solutions
28 december, 2020

Veeam Availability Suite v11

Veeam Availability Suite v11 is de nieuwste versie van het bekende back-up en replicatie product van Veeam. Met zijn regelmatige updates is het product al jarenlang leidend qua technologie en…
dell factsheet Solutions
28 december, 2020

Dell PowerStore

Dell heeft met haar PowerStore lijn de langverwachtte oplossing gepresenteerd op basis van NVMe. PowerStore is natuurlijk Contaner ready en kan storage efficiency bereiken van 1:4. Met de krachtige processoren…