Reference case

Vervanging hardware productiesysteem met minimale downtime

Nutreco is wereldleider in voeding voor de vee- en visteelt en staat daarmee aan de basis van de voedselproductie voor miljoenen consumenten. 

De uitdaging

De installatie van de laatste servers en storage-systemen door ExtraVar dateert uit 2013. Deze hardware – voor het productiesysteem (Engeland) en het Disaster Recovery-systeem (Zweden) – is inmiddels afgeschreven. De grenzen van de capaciteit zijn bereikt, vervanging ligt voor de hand.

Toen René Smetsers vernam dat  dezelfde mensen als vijf jaar geleden nog steeds bij ExtraVar zaten, was dat voor hem meteen de bevestiging:  met die partij gaan we zaken doen.

Configureren en verschepen

De hardware die in 2013 door ExtraVar is geïnstalleerd, heeft jarenlang naar behoren gedraaid. Tot in 2017 het moment daar was dat de hardware was afgeschreven  en er meer capaciteit nodig was.

“Toen ben ik direct naar ExtraVar gestapt”, zegt Smetsers. “We kozen voor ExtraVar, omdat ze vijf jaar geleden uitstekend werk hebben verricht. Als je al vertrouwen hebt in een partij, schakelt dat een stuk makkelijker.” Eind 2017 is door Nutreco de hardware aangeschaft, begin 2018 begon de opbouw. “De piketpaaltjes waren al vrij snel gezet.”

Migreren productiedata

Het productiesysteem van Nutreco staat in een datacenter in Engeland, het Disaster Recovery-systeem staat in Zweden. Smetsers heeft de hardware eerst naar de IT-hoofdlocatie in Boxmeer laten komen. “Daar hebben we het geconfigureerd, samen met ExtraVar.”

Na een uitvoerig configuratie- en testproces is de hardware verscheept: één machine naar Engeland en de andere naar Zweden, om het daar op de uiteindelijke bestemming te installeren. Een belangrijke technische uitdaging daarbij was het migreren van de productiedata.

Smetsers: “In eerste instantie was het plan om de productiedata via een back-up tape om te zetten.” Daarvoor moet eerst de bestaande productieomgeving worden uitgezet en geback-upt om vervolgens hersteld te worden. “Het back-up-proces zou meer dan 24 uur duren, zo lang kon de productieomgeving niet uitgeschakeld blijven.”

ExtraVar heeft dit opgelost door een andere softwareoplossing te huren. Het omzetten nam daardoor uiteindelijk slechts een paar uur in beslag. “Dat hadden we ook begroot en zodoende liep het proces ongestoord door.”

Stabiele omgeving

Ook is een replicatie opgezet tussen het Productiedatacenter en het Disaster Recovery-datacenter, om ervoor te zorgen dat alle data constant gesynchroniseerd wordt. Vlak voor de livegang is daarmee een test uitgevoerd. De machine in Engeland, waar de ERPapplicatie op draait, werd uitgezet en geactiveerd  in Zweden.

“Dat verliep voorspoedig, dus het systeem werkt. Maar gelukkig hebben we van de machine in het Disaster Recovery-datacenter nog geen gebruik hoeven maken.”

Algemeen

 • Branche – Vee- en visteelt
 • Bedrijfsgrootte – Ruim 12.000 werknemers in 35 landen. Verkoop in meer dan 90 landen
 • Locatie – Hoofdkantoor in Amersfoort &^IT-hoofdlocatie in Boxmeer
 • Netto-omzet – € 5,9 miljard (2017)
 • Opgericht – in 1994

Kernvoordelen van de oplossing

 • Installatie en migratie door professionals, met minimale downtime;
 • Stabiele omgeving, die al een jaar operationeel is en dat nog jaren zal blijven;
 • Replicatie opgezet tussen het Productie-datacenter en het Disaster Recovery-datacenter;
 • POWER8 servers met IBM Flash storage waardoor performance aanzienlijk verbeterd is.

Wat is er geïnstalleerd?

 • 2× IBM Power System S824 (één voor het Productiedatacenter en één voor Disaster Recovery-datacenter)
 • 2× IBM Storwize V7000 gekoppeld met IBM SAN switches en een 2 Gb WAN verbinding
Nutreco

Benieuwd wat ExtraVar voor u kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze specialisten voor een vrijblijvend advies op maat.

Kennisbank

Alle blogs & resources

Benut het volledige potentieel van SAP HANA SAP HANASolutions
3 oktober, 2019

Benut het volledige potentieel van SAP HANA met IBM Power Systems

SAP HANA wordt wereldwijd al gebruikt door verschillende sectoren om in korte tijd grote hoeveelheden data te verwerken. De voordelen van de snelle in-memory database zijn zo duidelijk dat overstappen…
LSP Solutions
8 oktober, 2019

Ontdek de toekomst van IBM’s Power i Platform

IBM zit nooit stil en werkt voortdurend aan vernieuwing, ook van het Power i Platform. In een doorkijkje tot ver voorbij 2030 gaat IBM in op de vraag hoe ze…

3 Comments

 • Like!! Thank you for publishing this awesome article.

 • I am really grateful to the holder of this web site who has shared this fantastic piece of writing at here.

 • 더킹카지노 schreef:

  Fantastic goods from you, man. I’ve bear in mind your stuff prior to and you are simply extremely magnificent.

  I really like what you have obtained here, certainly like what you’re stating and the best
  way wherein you say it. You are making it entertaining
  and you still take care of to stay it smart.
  I cant wait to learn far more from you. This is actually a terrific
  website.

Leave a Reply