Reference case

LSP: Hardware vervangen of naar de IBM Power Cloud?

LSP Solutions is specialist in douane- en warehouse managementsoftware. Klanten kunnen ervoor kiezen om deze als SaaS-oplossing te gebruiken. De software draait dan in de ExtraVar Power Cloud.

De uitdaging

De grote vraag die Marco Pieplenbosch, managing director van LSP Solutions, zichzelf in 2016 stelde, luidde: ga ik mijn hardware vervangen of ga ik naar de cloud?

Al sinds 2011 biedt LSP Solutions haar douane- en warehouse management-software aan via SaaS. In de beginfase draaide deze binnenshuis op eigen hardware, geleverd en beheerd door ExtraVar.

Toen de hardware na een aantal jaar vervangen moest worden, legde Pieplenbosch zijn dilemma bij ExtraVar neer. Het antwoord: waarom komen jullie niet in onze Power Cloud draaien?

Beslissing

“We besloten al vrij snel onze productie en ontwikkeling in de hostingomgeving bij ExtraVar onder te brengen”, zegt Pieplenbosch over zijn beslissing. “Dat stelde ons in staat afstand te nemen van onze oude machines.”

Toch heeft hij nog even getwijfeld. “We deden weinig met leasen en waren vrij traditioneel als het gaat om hardware: je wilt het in bezit hebben. Onze auto’s waren ook altijd van onszelf.”

Inmiddels vindt Pieplenbosch het meer van deze tijd om zaken die niet tot de core business behoren uit te besteden. “Wij bieden onze software ook aan als een service. Wij geloven in SaaS, dus waarom zouden wij onze hardware niet uitbesteden aan een partij die daar specialist in is?”

“ExtraVar heeft veel meer up-to-date kennis van de iSeries dan wij. Beheer je zelf de systemen, dan ben je bovendien een vermogen kwijt. Als je die kosten kunt spreiden over meerdere klanten, ben je goedkoper uit.”

Migratie

De migratie naar de Power Cloud heeft in een weekend plaatsgevonden. De overstap is nauwkeurig voorbereid door ExtraVar en LSP Solutions. “Aan onze kant was er een projectteam en aan de kant van ExtraVar ook. Daardoor konden we klus probleemloos klaren.”

Ook nu, een aantal jaren na de migratie, zijn er geen problemen. “Het systeem is altijd up-to-date en als je hulp nodig hebt dan staan ze er”, zegt Pieplenbosch. “Dat is voor mij de reden om bij ExtraVar te blijven.”

Algemeen

  • Branche – Logistiek
  • Locatie – Ede

De oplossing?

Migratie van een SaaS-omgeving naar de ExtraVar Power Cloud.

Voordelen van deze oplossing

  • Meer kennis over de iSeries dankzij outsourcing
  • Kostenbesparing door schaalvoordelen van cloud
  • Focus op de core business; software