Blog

Disaster Recovery as a Service: de beste remedie tegen ICT-rampen

Een natuurramp of menselijk handelen kan ieder moment elke organisatie lamleggen. Denk aan een overstroming, brand, explosie, blikseminslag of een hack. Als data verloren gaat, is het belangrijk snel verder te kunnen gaan waar u gebleven was. Als u kunt terugvallen op een tweede uitvoering van uw ICT-omgeving lukt dat. Maar om die versie werkend te krijgen, moet veel werk worden verzet. Daarom kiezen steeds meer organisaties voor het gemak van Disaster Recovery as a Service. In deze blog leest u meer over de voordelen.

Nu IT steeds belangrijker is voor de bedrijfscontinuïteit neemt de noodzaak om maatregelen te nemen tegen uitval en dataverlies toe. De recente hack waardoor  klanten van een groot supermarkt concern kans liepen geen voorverpakte kaas in de schappen aan te treffen, is daar een goed voorbeeld van.

Druk van klanten om continuïteit te borgen neemt toe

Organisaties krijgen steeds vaker te maken met klanten die vragen wat zij doen om dit soort situaties te voorkomen. Wie geen afdoende antwoord kan geven, loopt het risico de slag te verliezen. We zien ook in aanbestedingen terug dat meer en meer bedrijven eisen stellen aan hun leverancier rond de beschikbaarheid van zijn  computersystemen.

Zelf doen is een pittige klus

Bij Disaster Recovery kunt u uw IT-systemen opstarten op een tweede locatie. Als op de ene plek brand uitbreekt, schakelt u over op de andere. Klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Het is een pittige klus om dit te realiseren. Zo moeten er verbindingen komen en een ontwerp dat rekening houdt met uw specifieke eisen en wensen. Het opzetten en testen is veel werk. Als de tweede omgeving staat, moet ook die worden beheerd. Als u daar al de middelen voor heeft, is het de vraag of het ook zinvol is om die daarvoor in te zetten.

DRaaS: gemak staat voorop

Disaster Recovery afnemen als een dienst heeft belangrijke voordelen. De tweede omgeving afnemen als dienst scheelt aanloopkosten. De leverancier neemt bovendien al het voorbereidende werk uit handen, zorgt dat de oplossing altijd werkt en komt ook in actie als er echt een ramp gebeurt. Voor een vast maandbedrag hebt u dus wel alle voordelen van gebruik, maar niet de lasten van bezit.

Disaster Recovery as a Service bij ExtraVar

ExtraVar beschikt over veel kennis en ervaring op gebied van Disaster Recovery, omdat het onze core business is. Er worden twee platformen voor ingezet: de Power Cloud en de Flex Cloud. De eerste omgeving is gebaseerd op IBM Power servers. De tweede op Intel VMware. Ze bieden dezelfde voordelen:

  • Snel in gebruik te nemen.
  • Eenvoudig op- en afschalen.
  • Alleen betalen voor gebruik.

Met DRaaS van ExtraVar bent u er dus zeker van dat uw Disaster Recovery is opgesteld met behulp experts en dat u ook experts ter beschikking heeft als u het hard nodig heeft.  En voortaan geeft u klanten adequaat antwoord als ze vragen: ‘hoe heeft u Disaster Recovery geregeld?’

Meer weten over DRaaS van ExtraVar? Neem dan contact op met een van onze experts.

Kennisbank

Alle blogs & resources

Managed Services
25 augustus, 2021

Disaster Recovery as a Service: snel naar herstel in vier stappen

Nu we steeds afhankelijker zijn van ICT vormt een overstroming, brand, explosie of stroomstoring een directe bedreiging voor de bedrijfscontinuïteit. Met Disaster Recovery as a Service (DRaaS) staat u er…
Managed Services
6 augustus, 2021

De immutable back-up: onmisbaar wapen in de strijd tegen dataverlies

Nu organisaties steeds afhankelijker zijn van data, is de impact van dataverlies groter dan ooit. Daarom zoeken ze voortdurend naar nieuwe methoden om zich te beschermen tegen ransomware en vernietiging…