Blog

De voordelen van IBM Flash Storage: sneller, compacter en goedkoper

Business-continuïteit is enorm belangrijk, maar met de groeiende complexiteit van IT ligt traagheid en uitval op de loer. De juiste storage is daarin een bepalende factor: niet alleen door de groeiende hoeveelheid data binnen organisaties, maar ook door eisen aan security en beschikbaarheid. Flash Storage biedt een snelle en toekomstbestendige storage-oplossing, met IBM FlashSystem in het bijzonder. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen.

Flash Storage heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Niet zonder reden, want de overgang van traditionele ‘spinning disks’ naar flash is zeer gunstig voor capaciteit en snelheid. Deze disks zijn daarnaast een stuk compacter, gaan efficiënter om met energie en slijten minder snel omdat er geen bewegende delen zijn. Deze kleinere ‘storage footprint’ is een belangrijk voordeel voor een datacenter. Daar is de ruimte immers altijd beperkt.

NVMe is een belangrijke volgende stap in Flash Storage, na de introductie van SSD. Deze nieuwe flash-technologie brengt de latency van storage verder terug. De eerste midrange-systemen met NVMe zijn inmiddels op de markt, waarvan FlashSystem van IBM er het meest uitspringt. Niet alleen door vooruitstrevende techniek, maar ook door een uitstekende verhouding van prijs en kwaliteit.

Benut de ruimte in uw datacenter met moderne, veilige storage

Laten we met de techniek beginnen. De FlashSystem-serie is volledig gebaseerd op NVMe, maar IBM combineert deze technologie met zijn eigen FlashCore Modules. Daarmee is verregaande data-compressie ingebouwd in de disk. Dat levert snellere toegang tot data op, neemt compressie-workload weg en zorgt voor optimale disk-efficiëntie. Daarnaast is IBM Flash Storage zeer schaalbaar: de FlashSystem 5200 kan uitgroeien tot 1300 TB netto met 50 procent compressie en DRAID6.

Flash storage neemt in de basis al minder ruimte in beslag dan traditionele disks, maar IBM FlashSystem gaat nog een stap verder. Normaal gesproken zijn vergelijkbare systemen 2U of 3U groot. Met de unieke compressiemogelijkheden van de FlashCore Module brengt FlashSystem dat terug tot 1U. Daarmee is de gelimiteerde ruimte in uw datacenter optimaal te benutten.

IBM Flash Storage is daarnaast ontworpen met geavanceerde databeveiliging. De storage is standaard uitgerust met encryptie. Daarnaast biedt het Safeguarded Flash Copies. Dit zijn herstelpunten voor uw data, die beschermd zijn tegen gebruikersfouten, kwaadwillende verwijdering of ransomware-aanvallen. U kunt de Flash Copies gebruiken voor analyses, maar ook om uw data terug te zetten na een calamiteit. Ze zorgen ervoor dat uw data veilig blijft en altijd te herstellen is.

IBM FlashSystem: hoge performance tegen lage kosten

Als de hoeveelheid data in uw organisatie toeneemt, heeft u meer storage nodig. Dat vergt een financiële investering. IBM FlashSystem biedt veel mogelijkheden om storage te moderniseren, en het grote voordeel is de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. U krijgt NVMe-performance tegen lage kosten. Kortom: het is de meest toegankelijke optie om uw storage naar een hoger plan te tillen.

Past IBM FlashSystem bij uw organisatie?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van FlashSystem 5200 en FlashSystem 7200 voor uw organisatie, of wilt u meer weten over de Flash Storage van IBM? ExtraVar geeft advies op maat voor uw business. Meer weten over IBM Flash Storage van ExtraVar?  Neem contact op met een van onze experts.

Kennisbank

Alle blogs & resources

Solutions
6 april, 2021

IBM FlashCore Modules

Naast de mainstream SSD op basis van SAS en NVMe die door al de vendoren wordt aangeboden, heeft IBM de zogeheten FlashCore Modules. FCM flash drives hebben een extreme performance,…
cloud Solutions
28 december, 2020

Introducing the new IBM FlashSystem 5000 range and the model 5200

IBM heeft een lange en productieve geschiedenis met de FlashSystem en SAN Volume Controller (SVC) storage solutions. Klanten profiteren al jaren lang van de hoge prestaties en vergevorderde functionaliteiten van…