IBM Safeguarded Copy

IBM Safeguarded Copy

Houd uw kopieën van uw data buiten bereik van cybercriminelen en herstel sneller, met minder dataverlies. Verbeter uw bescherming tegen de verwoestende effecten van cybercrime. Wist u dat een ransomware-aanval gemiddeld 4,4 miljoen euro kost? En dat hackers gemiddeld 287 dagen onder de radar blijven?[1] Met IBM Safeguarded Copy houdt u de schade binnen de perken, want dan is er altijd een losgeldvrije weg terug.

[1] https://www.ibm.com/security/data-breach

Wat u ook doet om indringers buiten de deur te houden: het is a-synchrone oorlogsvoering. Hackers hebben aan één gat in uw dekking genoeg, terwijl u elke kwetsbaarheid moet afdekken. Ze stelen inloggegevens, maken misbruik van kwetsbaarheden en menselijke fouten. Daarnaast liggen altijd onbekende (zero day) dreigingen op de loer. Hoog tijd dus om uw cyberweerbaarheid te verhogen met IBM Safeguarded Copy.

Preventie, detectie, respons en herstel

Richt uw aandacht niet alleen op preventie en bewustwording, maar ook op vroegtijdige ontdekking en herstel. Bedenk dat hackers ook back-ups vernietigen.

Houd back-ups daarom buiten bereik met twee populaire methodes:

  • Opslag op tapes met air gap
  • Immutable back-ups (op servers zonder read/write functie)

Maar omdat er meestal maar een keer per dag kopieën worden gemaakt, kunt u nog altijd veel data verliezen. Herstel vanuit een back-up kost meestal ook veel tijd.

Safeguarded Copy van IBM: sneller weer in de lucht

Gelukkig is er een extra mogelijkheid om dataverlies flink te beperken: de Safeguarded Copy van IBM. Deze is nu ook beschikbaar voor middelgrote organisaties. Met regelmatig tussenpozen wordt een onveranderlijke of immutable kopie gemaakt van uw data. Die gaan in een digitale kluis waarvan alleen u de sleutels heeft, in de vorm van toegangscodes die u op een veilige plek bewaart.

Alleen als het echt nodig is haalt u ze tevoorschijn. U spoelt vervolgens snel terug naar een tijdstip kort voor de aanval. Uw systemen blijven ondertussen gewoon beschikbaar. Let op: er zijn nog wel tests nodig om zeker te zijn dat u geen besmette kopie terugzet.

Vergroot cyberweerbaarheid

De Safeguarded Copy is een kosteneffectieve manier om uw cyberweerbaarheid te vergroten. Beperk de gevolgen van downtime, zoals productie-uitval, verlies van marktaandeel en imagoschade.

ExtraVar is Premier Business Partner van IBM. We kunnen u dan ook als geen ander adviseren over hoe u deze oplossing het beste inpast in uw cyberstrategie. Ook kunnen we als gecertificeerde partij de configuratie en implementatie voor onze rekening nemen. Samen waarborgen we de continuïteit van uw bedrijfsvoering.

Meer weten over Safeguarded Copy? Download dan hier ons e-book of bekijk de presentatie. Contact opnemen met een van onze experts kan natuurlijk ook.

Kennisbank

Alle blogs & resources

9 excuses om niet te migreren naar de Power Cloud Cloud
14 oktober, 2019

9 excuses om niet te migreren naar de Power Cloud

“Te duur, te ingewikkeld, het is niks voor ons.” Als het gaat over de migratie naar de Power Cloud zijn dit veelgehoorde kreten. Terwijl er evenveel argumenten te bedenken zijn…
Factsheet migreren naar de power cloud Cloud
8 oktober, 2019

Migreren naar de Power Cloud? Dit is wat u moet weten!

De capaciteit van uw IBM i-omgeving gaat achteruit, evenals de interne kennis over de systemen. Het is ondertussen niet langer acceptabel om uw kritische bedrijfssystemen op verouderde Power Systems laten…
ExtraVar Power Cloud Cloud
4 oktober, 2019

Waarom kiezen voor de ExtraVar Power Cloud?

Maakt u gebruik van een IBM i-omgeving? Dan wilt u deze te allen tijde optimaal laten draaien. Maar het faciliteren van uw IBM i-omgeving wordt ingewikkelder. De onderliggende hardware groeit…