ExtraVar Disaster Recovery as a Service

ExtraVar Disaster Recovery as a Service

Als het noodlot toeslaat en IT-systemen treft, levert dat serieuze schade op. Door goed voorbereid te zijn en de juiste services te benutten voor herstel, beperkt u de impact tot het minimum. ExtraVar Disaster Recovery as a Service (DRaaS) maakt het eenvoudiger om uw organisatie te beschermen tegen een natuurramp, menselijke fout of ransomware.

Wat is DRaaS?

Disaster Recovery as a Service is een dienst, waarbij ExtraVar Compute, Memory en Storage beschikbaar stelt, zodat u uw IT-omgeving kunt herstellen. Uw eisen rond RTO en RPO bepalen voor een groot deel de inrichting van de oplossing.

Hierin staat RTO voor Recovery Time Objective: hoe snel bent u weer operationeel? RPO betekent Recovery Point Objective: naar welk moment in de tijd keert u terug en hoeveel dataverlies is acceptabel?

Hoe werkt het?

Eerst stellen we samen met u vast hoeveel resources u nodig heeft om uw omgeving te kunnen draaien. Vervolgens bepalen we hoe we de data op onze DRaaS-locatie krijgen. Dat kan door het spiegelen van een back-up of door het vrijwel continu spiegelen van uw productiedata.

ExtraVar DRaaS biedt mogelijkheden voor het Intel VMware platform en het IBM Power platform. Beide platformen gebruiken andere technieken om te spiegelen. ExtraVar is gespecialiseerd in beide platformen en kan daarom heel goed vaststellen wat hoe beste totale recovery opzet eruit moet zien.

Welke communicatievoorzieningen nodig zijn, wordt bepaald door de te verwachten hoeveelheid dataverkeer en de andere vereisten zoals communicatiemogelijkheden met klanten, leveranciers of andere diensten.

Na de initiële opzet volgt een test. De uitkomsten leiden tot een rapport, met een beschrijving van  de procedure. Vervolgens wordt ieder jaar opnieuw getest. Eventuele aanpassingen worden weer vastgelegd in het rapport.

De voordelen van ExtraVar DRaaS op een rij:

  • Gemak: ExtraVar ontwerpt de optimale infrastructuur, zet verbindingen op, implementeert en test. Dit doen we al jaren. In geval van een calamiteit heeft u contact met een zeer ervaren engineer. U staat er dus niet alleen voor gedurende testen en in geval van een daadwerkelijke Recovery.
  • Flexibiliteit: Geen one size fits all, maar een oplossing die bij uw organisatie past. Zo kunnen we voldoen aan speciale eisen, zoals het gebruik van een specifieke firewall of een bepaald type hardware. Ook zorgen we voor eventuele integratie met andere cloud-diensten zoals die van Google en Amazon.
  • Kostenbesparing: Geen hoge investering vooraf, alleen betalen voor gebruik. Kiezen voor een virtuele, gedeelde omgeving verlaagt de lasten.

Het hoofddoel: vertrouwen.

ExtraVar help haar klanten al vele jaren met Disaster Recovery as a Service. Wij weten hoe een goede oplossing aan moet voldoen. Er is één kenmerk waar wij altijd op hameren. De oplossing moet zo ingericht zijn dat u als klant het vertrouwen heeft dat hij ook zal gaan werken. Dat vertrouwen is vereist om daadwerkelijk over te durven gaan op de DRaaS-oplossing als het nodig is. Als er teveel aannames en onzekerheden in het plan zitten, wijzen wij u daarop. Want ook wij willen dat onze DRaaS gewoon voor u werkt!

Meer weten over DRaaS met ExtraVar? Neem dan gerust contact op met een van onze experts.

Kennisbank

Alle blogs & resources

Managed Services
6 augustus, 2021

De immutable back-up: onmisbaar wapen in de strijd tegen dataverlies

Nu organisaties steeds afhankelijker zijn van data, is de impact van dataverlies groter dan ooit. Daarom zoeken ze voortdurend naar nieuwe methoden om zich te beschermen tegen ransomware en vernietiging…
Managed Services
6 augustus, 2021

Waarom DRaaS in geen enkele anti-ransomware strategie mag ontbreken

Disaster Recovery as a Service, oftewel DRaaS, helpt organisaties om bij uitval van vitale IT-systemen snel de draad weer op te pakken. Als hun primaire site onbruikbaar is door een…
ExtraVar - Disaster Recovery as a Service: de beste remedie tegen ICT-rampen Managed Services
18 mei, 2021

Disaster Recovery as a Service: de beste remedie tegen ICT-rampen

Een natuurramp of menselijk handelen kan ieder moment elke organisatie lamleggen. Denk aan een overstroming, brand, explosie, blikseminslag of een hack. Als data verloren gaat, is het belangrijk snel verder…